Składniki
-
mleko 200 ml/ ok zależy od mąki
-
masło 1 łyżka
-
cebula czerwona 1 szt
-
natka pietruszki 2 łyżki
-
sól 4 szczypty
-
czarny pieprz mielony Prymat 4 szczypty
-
mąka 1 łyżka
-
ser pleśniowy typu gorgonzola 50 g
-
filet z dorsza 2 filety
-
makaron świderki 3 garście
Do garnka dajemy masło i poszatkowaną cebulkę, chwilkę szklimy.
Następnie wsypujemy mąkę, robimy coś jak zasmażka.
Teraz wlewamy mleko, konsystencja powinna być dość płynna, bo część jeszcze odparuje.
Dodajemy natkę i gorgonzolę, czekamy aż się ser rozpuści.
Na koniec dodajemy pokrojoną rybę, doprawiamy całość i zostawiamy pod przykryciem na 5-7 min.
W tym czasie na gotujący wrzątek wsypujemy makaron, gotujemy według przepisu na opakowaniu, następnie odcedzamy, makaron mieszamy lekko z sosem i podajemy.
Komentarze
Prześlij komentarz