Rolada z indyka z serem, ostrą papryczką, kalarepą w panierce







Składniki

  • filet z indyka 600 g
  • papryczka chili 1 szt
  • kalarepka młoda 1 szt
  • ser feta 50 g
  • bułka tarta 1/2 szkl
  • jajka 1 szt
  • olej do smażenia 1/2 szkl
  • sól do smaku 1/2 łyżeczki
  • czosnek niedźwiedzi  4 szczypty
  • papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki
  • kminek mielony 1/2 łyżeczki





Fileta rozcinamy na płaski płat, lub rozbijamy, zalezy jaki mamy kawałek.
Papryczkę kroimy wzdłuż na paski ja użyłam pikantnej takiej większej, kalarepkę również w paseczki, ser miałam biały kozi z ziołami, taki sałatkowy również w paseczki.
Mięso doprawiamy z obu stron, układamy z boku nasze nadzienie i zwijamy w roladę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 1-2h, to nam pozwoli panierować, bez spinania wykałaczkami.

Panierujemy w jajku i bułce, smażymy na rozgrzanym oleju, powoli, z każdej strony, najlepiej pod przykryciem.





Komentarze