Składniki
-
filet z indyka 600 g
-
papryczka chili 1 szt
-
kalarepka młoda 1 szt
-
ser feta 50 g
-
bułka tarta 1/2 szkl
-
jajka 1 szt
-
olej do smażenia 1/2 szkl
-
sól do smaku 1/2 łyżeczki
-
czosnek niedźwiedzi 4 szczypty
-
papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki
-
kminek mielony 1/2 łyżeczki
Fileta rozcinamy na płaski płat, lub rozbijamy, zalezy jaki mamy kawałek.
Papryczkę kroimy wzdłuż na paski ja użyłam pikantnej takiej większej, kalarepkę również w paseczki, ser miałam biały kozi z ziołami, taki sałatkowy również w paseczki.
Mięso doprawiamy z obu stron, układamy z boku nasze nadzienie i zwijamy w roladę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 1-2h, to nam pozwoli panierować, bez spinania wykałaczkami.
Panierujemy w jajku i bułce, smażymy na rozgrzanym oleju, powoli, z każdej strony, najlepiej pod przykryciem.
Komentarze
Prześlij komentarz