Składniki
OMLET ;-
jaja 2 szt
-
woda letnia 2 łyżki
-
jogurt naturalny 1 łyżeczka
-
Ajwar 1 łyżeczka z bakłażana i cukinii
-
sól do smaku 2 szczypty
-
pieprz 2 szczypty
-
oliwki czarne 1 łyżka już krojonych
-
jarmuż 10 listków młodych
-
botwinka 10 listków
-
kapusta pekińska liść 1 szt
-
cebula czerwona 1 szt
-
koperek 1 łyżka
-
pomidor 1 szt
-
sól do smaku 3 szczypty
-
oliwa z oliwek 1 łyżka
-
pieprz biały Prymat 2 szczypty
OMLET ;
Jajka rozbełtujemy widelcem, doprawiamy, dodajemy ajwar i jogurt, można dodać odrobinę mąki, jeśli obawiacie się czy uda sie to zdjąć z patelni, ale w omlecie raczej mąki być nie powinno, ja robię bez i się udaje.
Masę jajeczną wlewamy na teflonową patelnię, posmarowaną masłem, bądż oliwą i czekamy az się zetnie, lekko podważamy boki, ruszamy patelnią by był ruchomy, gdy góra się zacznie scinać, posypujemy oliwkami, po 1min ściągamy na talerz .
NADZIENIE ;
WSZYSTKIE składniki kroimy według uznania, skrapiamy oliwą, doprawiamy i mieszamy, taką sałatką nadziewamy omlet.
Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz