Morszczuk w cieście z serem i koperkiem




Składniki

  • filet z morszczuka 500 g
  • jaja 2 szt
  • mąka pszenna 3 łyżki
  • mleko 2 % 3 łyżki
  • ser żółty 3 łyżki starty na grubych oczkach
  • sól do smaku 4 szczypty
  • pieprz 4 szczypty
  • koperek siekany 1 łyżka
  • kozieradka 3 szczypty
  • natka kolendry 4 listki posiekane
  • olej do smażenia 1/2 szkl









Fileta rozmrażamy, osuszamy ręcznikiem papierowym.

Z mąki, jaj, mleka, robimy ciasto ma być gęste, bardziej niż nalesnikowe, dodajemy ser, przyprawy i koperek z kolendrą posiekany.

Rybę oprószamy solą, pieprzem po czym zanurzamy w cieście, z każdej strony, smażymy na rozgrzanym oleju, po 3-4 min. z każdej strony.

Podajemy z sałatką  u mnie była z pekinskiej. 






Komentarze