Składniki
-
filet z morszczuka 500 g
-
jaja 2 szt
-
mąka pszenna 3 łyżki
-
mleko 2 % 3 łyżki
-
ser żółty 3 łyżki starty na grubych oczkach
-
sól do smaku 4 szczypty
-
pieprz 4 szczypty
-
koperek siekany 1 łyżka
-
kozieradka 3 szczypty
-
natka kolendry 4 listki posiekane
-
olej do smażenia 1/2 szkl
Fileta rozmrażamy, osuszamy ręcznikiem papierowym.
Z mąki, jaj, mleka, robimy ciasto ma być gęste, bardziej niż nalesnikowe, dodajemy ser, przyprawy i koperek z kolendrą posiekany.
Rybę oprószamy solą, pieprzem po czym zanurzamy w cieście, z każdej strony, smażymy na rozgrzanym oleju, po 3-4 min. z każdej strony.
Podajemy z sałatką u mnie była z pekinskiej.
Komentarze
Prześlij komentarz