Składniki
-
bulion drobiowy 1.5 L
-
ogórki kiszone 3 szt
-
szpinak mrożony 100 g
-
serek topiony 4 trójkąty małe ziołowe
-
śmietana gęsta 2 łyżki lub jogurt grecki
-
koperek siekany 3 łyżki
-
kminek mielony 1/2 łyżeczki
-
kolendra mielona 1.2 łyżeczki
-
pieprz ziołowy 1.2 łyżeczki
-
tymianek 3 szczypty
-
ryż 1 torebka 100g
Często gotując rosół w niedzielę robię to w wielkim garnku, jeśli zostaje to robię zupę na drugi dzień.
Bulion przecedzić przez sitko, dodać do niego serki topione i śmietanę, razem zblendować i zagotować.
Dodać wszystkie przyprawy, koperek.
Ogórki pokroić na małe kawałki, dodać do zupy gotować 7min.
Ryż gotujemy osobno w osolonej wodzie.
Szpinak dodajemy zamrożony, należy podgrzewać do momentu aż będzie już gotowy, w tym czasie do zupy dodać ugotowany ryż i od razu podawać.
Bulion przecedzić przez sitko, dodać do niego serki topione i śmietanę, razem zblendować i zagotować.
Dodać wszystkie przyprawy, koperek.
Ogórki pokroić na małe kawałki, dodać do zupy gotować 7min.
Ryż gotujemy osobno w osolonej wodzie.
Szpinak dodajemy zamrożony, należy podgrzewać do momentu aż będzie już gotowy, w tym czasie do zupy dodać ugotowany ryż i od razu podawać.
Komentarze
Prześlij komentarz