czwartek, 21 maja 2015

Zupa serowa z ogórkami i szpinakiem










Składniki

  • bulion drobiowy 1.5 L
  • ogórki kiszone 3 szt
  • szpinak mrożony 100 g
  • serek topiony 4 trójkąty małe ziołowe
  • śmietana gęsta 2 łyżki lub jogurt grecki
  • koperek siekany 3 łyżki
  • kminek mielony 1/2 łyżeczki
  • kolendra mielona 1.2 łyżeczki
  • pieprz ziołowy 1.2 łyżeczki
  • tymianek 3 szczypty
  • ryż 1 torebka 100g 
     


Często gotując rosół w niedzielę robię to w wielkim garnku, jeśli zostaje to robię zupę na drugi dzień.

Bulion przecedzić przez sitko, dodać do niego serki topione i śmietanę, razem zblendować i zagotować.
Dodać wszystkie przyprawy, koperek.
Ogórki pokroić na małe kawałki, dodać do zupy gotować 7min.
Ryż gotujemy osobno w osolonej wodzie.
Szpinak dodajemy zamrożony, należy podgrzewać do momentu aż będzie już gotowy, w  tym czasie do zupy dodać ugotowany ryż i od razu podawać. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...