Składniki
Mięso i dodatki ;
-
filet z kurczaka 4 piersi małe najlepiej
-
kozieradka 1 łyżeczka
-
czosnek niedźwiedzi 1 łyżeczka
-
sól morska 1/2 łyżeczki użyłam różowej
-
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
-
papryka słodka mielona 1 łyżeczka
-
olej 3 łyżki
-
serek wiejski 200 g ziarnisty
-
jogurt grecki 5 łyżek
-
ogórek zielony 1 szt długi
-
cebula czerwona 1 szt.
-
szczypiorek 2 łyżki siekany
-
sól 1/2 łyżeczki różowej soli
-
pieprz cytrynowy 1/2 łyżeczki
-
kolendra mielona 3 szczypty
-
chilli 1 szczypta suszonej
MIĘSO :
Filety myjemy, osuszamy umieszczamy w miseczce najlepiej szklanej.
Przyprawy mieszamy ze sobą i olejem, smarujemy nimi każdy filet z obu stron, zostawiamy do zamarynowania.
DIP :
Serek wiejski odcedzamy z zalewy serwatkowej.
Ogórka i cebulkę kroimy w kosteczkę, szczypior również.
Wszystko mieszamy ze sobą, doprawiamy.
Mięso grillujemy z każdej strony po 5 min. filet bardzo szybko jest gotowy.
Komentarze
Prześlij komentarz