Pizza z pesto, kabanosem, cebulą, serami






Składniki
CIASTO :
-mąka tortowa 550 g ok
-woda ciepła 200 ml
-drożdże 50 g
-sól 1 łyżeczka płaska
-oregano 1 łyżeczka
-bazylia 4 szczypty
-estragon 4 szczypty
-olej 6 łyżek

NADZIENIE :
-ser kozi 100g
-ser żółty Szafir 150g
-kabanosy pikantne 200g
-cebula czerwona 1 szt
-pomidory suszone 5 szt
-oliwki czarne 10 szt
-pesto zielone 4 łyżki

CIASTO:
Podane składniki umieszczam w misie robota i włączam na pierwszy bieg ciasto się wyrabia ok 15 min aż miska będzie czysta, wszystko musi się połączyć. Zostawiamy do wyrośnięcia, następnie wałkujemy i albo od razu na dużą blachę lub dwie małe okrągłe.
Ciasto smarujemy pesto.

Nadzienie;
Na ciasto wykładamy najpierw ser starty na grubych oczkach, a potem wszystkie pozostałe składniki, pokrojone według uznania i pieczemy ok 12min w tem 230st.




Komentarze