Dorsz pieczony z warzywami i masłem ziołowym













Składniki

  • filet z dorsza 4 szt
  • papryka czerwona 1/2 szt
  • pietruszka 1 szt korzeń
  • cebula biała 1 szt
  • por 10 cm
  • masło 50 g
  • koperek siekany 2 łyżki
  • czosnek 1 ząbek
  • przyprawa do ryb 1 łyżka
  • papryka czerwona 1 łyzeczka
  • sól 1/2 łyżeczki



Warzywa kroimy w paseczki, te co należy to oczywiście obieramy ze skórki.
Masło mieszamy z czosnkiem i koperkiem rozcieramy widelcem.

Rybę nacieramy przyprawami i zostawiamy na 1h by przeszła smakiem.

Do woreczka w którym będziemy zapiekać wkładamy warzywa, rybę, warzywa i na górę masło, zamykamy szczelnie i wkładamy do piekarnika.

Pieczemy ok 30 min w tem 170st.
















Komentarze