piątek, 27 lutego 2015

Tarte kruche ciasteczka z miodem imbirowym


Składniki

  • mąka pszenna 400 g typ 500
  • jaja 2 szt
  • cukier puder 1 szkl
  • miód prawdziwy 3 łyżeczki imbirowy
  • wanilia 1/2 szt
  • margaryna 200 g 
     
     

    Sposób przygotowania

    Dziś alternatywa dla ciasteczek z maszynki, bo nie mam takiej końcówki, więc postanowiłam wykombinować coś innego.

    Wszystkie składniki zagniatamy, z wanilii dajemy tylko środek czyli ziarenka, ciasto dzielimy na 5 małych części owijamy folią i wkładamy do zamrażarki, aby dobrze się je tarło.

    Na blaszkę dajemy papier do pieczenia i ścieramy na tarce do jarzyn na dużych oczkach zamrożone ciasto, tworząc małe ciasteczka, pieczemy do zrumienienia w tem. 180st ok 15 min, każdą porcję.
     







4 komentarze:

  1. Świetny przepis na pewno z niego skorzystam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kruche ciasteczka i miód? rewelacyjne połączenie! Przepis na pewno wypróbuje

    OdpowiedzUsuń
  4. pewnie są przepyszne, bo tak też wygladają

    OdpowiedzUsuń

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...