Składniki
Mięso i dodatki ;
-
filet z kurczaka 3 szt
-
papryka czerwona 1/2 szt
-
kalarepka młoda 1 szt
-
cebula czerwona 1 szt
-
majeranek 1 łyżeczka
-
Sól ziołowa- MŁYNEK 3 szczypty
-
kolendra mielona 3 szczypty
-
estragon 1/2 łyżeczki
-
cząber 1/2 łyżeczki
-
marchew 3 szt
-
masło klarowane 3 łyżki
-
cukier 1 łyżeczka
-
sól do smaku 1/2 łyżeczki
-
kolendra mielona 1.2 łyżeczki
-
pieprz kolorowy ziarnisty 3 szczypty
MIĘSO :
Fileta myjemy, nacinamy tak by utworzyć kieszonkę, całe mięsko doprawiamy w środku również.
Warzywa kroimy w paseczki, wkładamy do kieszonki i spinamy wykałaczką każdy filet.
Mięso układamy w naczyniu do zapiekania, można je czymś natłuścić, zamykamy i pieczemy ok 35 min w tem. 170st.
MARCHEW :
Do garnka dajemy masło i przyprawy, marchew obieramy i obieraczką całą tak kroimy, dajemy do garnka i przesmażamy, po czym podlewamy szklanką wody, dusimy do całkowitego odparowania płynu ok 20 min.
Podajemy z mięsem.
Kolejne obłędne danie prezentujace się super .
OdpowiedzUsuńRyby najchetniej serwuję na moim stole - dziękuję za super przepis :)
OdpowiedzUsuń