Składniki
CIASTO :-
margaryna 1 i 1/2 szt
-
jaja 7 szt
-
mąka tortowa 3 szkl
-
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
-
soda oczyszczona 1 łyżeczka
-
cukier waniliowy 60 g
-
kakao 5 łyżek
-
cukier 1 i 1.2 szkl
-
ser biały 750 g
-
cukier puder 1 szkl
-
jaja 6 szt
-
margaryna 3/4 szt
-
skórka pomarańczowa 1 łyżka świeża
Do garnka dajemy margarynę, cukier, kakao, waniliowy cukier i czekamy aż się wszystko połączy, mieszamy co jakiś czas i na wolnym ogniu podgrzewamy.
Do wystudzonej masy kakaowej dodajemy żółtka, mieszamy aż się połączy, odlewamy sobie część na polewę.
Następnie dodajemy mąkę z proszkiem i sodą. Mieszamy.
Na koniec dodajemy ubitą pianę i lekko mieszamy aż się połączy.
Wykładamy do formy i zaczynamy robić masę serową.
Margarynę ucieramy do białości z cukrem i żółtkami.
Do utartych żółtek dodajemy skórkę z pomarańczy i stopniowo zmielony ser.
ucieramy na wolnych obrotach, aż masa się połączy.
Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek. Mieszamy lekko łącząc masę.
Na ciasto ciemne, wykładamy masę serową i całość pieczemy w 170st przez ok 80min, to dość wysokie ciasto, na foremkę 36cmx 30cm
Komentarze
Prześlij komentarz