Sałatka z pekińskiej z kalarepą, marchewką, jabłkiem



Składniki

  • kapusta pekińska 1/4 szt
  • marchewka 1 szt
  • kalarepka młoda 1 szt
  • jabłko 1 szt
  • koperek 1 lyżka
  • por 1 kawałek 5cm
  • majonez tradycyjny 2 łyzki
  • śmietana kwaśna 1 łyżka gęsta 18%
  • sól 4 szczypty
  • pieprz kolorowy ziarnisty 4 szczypty
  • cukier 1/2 łyżeczki
  • kminek mielony 2 szczypty







Kapustę, kalarepę, jabłko, ścieramy w maszynce do warzyw, na grubych oczkach.

Pora kroimy w piórka, marchewkę na małych oczkach ścieramy.
Koperek szatkujemy.
Majonez mieszamy ze śmietaną, doprawiamy i takim sosem tuż przed podaniem dodajemy do warzyw, mieszamy i podajemy.

Idelana do obiadu, czy mięs solo. 






Komentarze

Prześlij komentarz