Składniki
-
kapusta pekińska 1/4 szt
-
marchewka 1 szt
-
kalarepka młoda 1 szt
-
jabłko 1 szt
-
koperek 1 lyżka
-
por 1 kawałek 5cm
-
majonez tradycyjny 2 łyzki
-
śmietana kwaśna 1 łyżka gęsta 18%
-
sól 4 szczypty
-
pieprz kolorowy ziarnisty 4 szczypty
-
cukier 1/2 łyżeczki
-
kminek mielony 2 szczypty
Kapustę, kalarepę, jabłko, ścieramy w maszynce do warzyw, na grubych oczkach.
Pora kroimy w piórka, marchewkę na małych oczkach ścieramy.
Koperek szatkujemy.
Majonez mieszamy ze śmietaną, doprawiamy i takim sosem tuż przed podaniem dodajemy do warzyw, mieszamy i podajemy.
Idelana do obiadu, czy mięs solo.
zdrowoo
OdpowiedzUsuń