Składniki
-
filety śledziowe 4 szt
-
papryka czerwona 1 szt słodka szpiczasta
-
kukurydza mini kolby 5 szt
-
ser żółty 100 g Bursztyn
-
pieczarki marynowane 10 szt
-
por 5 cm kawałek
-
natka pietruszki 3 łyzki
-
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
-
sól do smaku 1 szczypta
-
pieprz cytrynowy 1/2 łyzeczki
-
majonez 3 łyżki
-
śmietana gęsta 5 łyżek 22% kwaśna
Śledzie moczymy w wodzie zmieniając ją dwa razy, chyba że lubicie bardzo słone.
Następnie kroimy w kostkę.
Mini kukurydzę kroimy w plasterki, pieczarki w ćwiartki, ser w kosteczkę.
Natkę szatkujemy.
Paprykę i pora na małe kawałki.
Majonez i śmietanę mieszamy i doprawiamy, dodajemy do pozostałych składników, mieszamy i zostawiamy w lodówce, w szklanej misie by wszystko się przegryzło.
Komentarze
Prześlij komentarz