piątek, 23 stycznia 2015

Roladka schabowa z mini kukurydzą, pieczarką, papryką i serem


 Dziś polecam wam pyszne mięsko na obiad, tylko ta ponura aura sprawia, że brak mi dobrego światła do zdjęć :)


Składniki

  • schab bez kości 4 plastry
  • kukurydza mini kolby konserwowe  4 szt małe
  • papryka czerwona 4 paski
  • pieczarki 6 szt / 2 do mięsa nadzienia
  • ser wędzony 4 plastry typu górski
  • papryczka chilli 2 szczypty suszona
  • sól do smaku 8 szczypty
  • kminek mielony 8 szczypty
  • cząber 4 szczypty
  • czarnuszka 2 szczypty
  • masło 2 łyżki
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • majeranek 3 szczypty









Schab rozbijamy na cienkie plastry doprawiamy z każdej strony częścią przypraw, tak by nam zostały jeszcze by dodać do sosu.

Pieczarki przecinamy na pół i układamy po połówce na mięsie, na to dajemy plaster sera, papryki i kolby kukurydzy, zwijamy spinamy wykałaczką .

Do naczynia dajemy masło, topimy i opiekamy roladki z każdej strony, następnie zalewamy je wodą lub bulionem tak by były przykryte, dodajemy pozostałe pokrojone drobno pieczarki, dusimy ok 40 min, na wolnym ogniu by nam coś płynu zostało do sosu, jeśli potrzebujemy, ja robiłam kluski śląskie więc go chciałam.

Pod koniec duszenia, wyjmujemy mięso, a sos blendujemy , dzięki pieczarką lekko zgęstnieje i taki w zupełności wystarczy. Ponownie wrzucamy roladki, chwilę całość podgrzewamy jeszcze i podajemy. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...