Składniki
Ciasto naleśnikowe-
mleko 300 ml
-
mąka pszenna 1 i 1/2 szkl
-
sól do smaku 4 szczypty
-
kminek mielony 4 szczypty
-
chilli 4 szczypty
-
olej 5 łyżek
-
jaja 3 szt
-
ser żółty 50 g Bursztyn
-
smietana 18% 3 łyżki gęsta kwaśna
-
szynka hiszpańska 5 plastrów
-
szalotka 2 szt
-
masło 1 łyzka
-
kapusta pekińska 2 garście
Ze składników na ciasto robimy naleśniki miksując wszystko, zostawiamy na 15 min. Następnie pieczemy nalesniki najlepiej bez tłuszczu.
Na patelnię wrzucamy masło, gdy się rozpuści, dodajemy pokrojoną szalotkę i porwaną szynkę, rumienimy całość.
Następnie dodajemy kawałki sera i śmietanę, na wolnym ogniu mieszamy aż całość się połączy w gęstą masę.
Na każdy naleśnik dajemy po łyżce sosu serowego smarujemy cienko.
Kapustę kroimy cienko, po czym dajemy po łyżce na naleśnik. Zwijamy jak krokiety.
Nadziane naleśniki układamy na patelni, i na wolnym ogniu lekko je przypiekamy aby były ciepłe .
Można też zapiec je w piekarniku
Komentarze
Prześlij komentarz