Składniki
RYBA I WARZYWA :-
filet z morszczuka 3 szt
-
papryka czerwona 1/2 szt
-
marchew 1 szt mała
-
seler 1 plaster
-
por 7 cm
-
koperek 2 gałązki
-
kolendra 1/2 łyżeczki
-
pieprz kolorowy ziarnisty 1/2 łyżeczki
-
sól morska 1/2 łyżeczki
-
estragon 3 szczypty
-
kminek mielony 1/2 łyżeczki
-
masło ziołowe 1 łyżka
-
sałata masłowa 1 główka
-
sałata lodowa 1/4 szt
-
pomidor 3 szt
-
cebula czerwona 1 szt
-
oliwa z oliwek 100 ml
-
bazylia 3 szczypty
-
czosnek 1 ząbek
-
ocet balsamiczny 2 łyżki
-
cukier 1/2 łyżeczki
-
sól 1/2 łyżeczki
-
pieprz kolorowy ziarnisty 1/2 łyżeczki
-
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
-
pomidory suszone 3 szczypty mielone
-
oregano 3 szczypty
Wszystkie przyprawy z kategorii RYBA I WARZYWA mieszamy ze sobą po czym nacieramy nimi rybę z obu stron.
Warzywa kroimy w paseczki, jeśli macie maszynkę do krojenia Julieene to możecie użyć ja nie mam.
Bierzemy papier do pieczenia i układamy na nim rybę, na to dajemy warzywa i koper, po czym oprószamy przyprawami które zostały z ryby.
Na każdą porcję kładziemy masło ziołowo czosnkowe.
Ja robię sama po prostu mieszam masło z ziołami i czosnkiem, tutaj użyłam koperku, szczypiorku i tymianku + czosnek, wystarczy wymieszać i gotowe.
Papilotki zamknąć, spiąć wykałaczkami, ale zostawić środek otwarty by para miała ujście. Pieczemy ok 30 min, w tym czasie i warzywa i ryba zmiękną, w tem 160st .
SAŁATKA :
Warzywa pokroić, sałatę porwać na kawałki, przełożyć do miski.
Dresing ;
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, zostawić na co najmniej 30 min, by zioła oddały swe smaki, a cukier się rozpuścił.
Przed samym podanie polewamy sałatkę.
tak pysznie wygląda ,że juz jestem głodna :-) rewelacja
OdpowiedzUsuńno i pewnie zdrowy
OdpowiedzUsuńryby należy jeść co najmniej 2 razy w tygodniu! popieram :)
OdpowiedzUsuńTo musi być pycha!
OdpowiedzUsuńmniam :)
OdpowiedzUsuń