środa, 28 stycznia 2015

Kotlet Devolay z natką, czosnkiem i papryczką pepperoni







Składniki

  • filet z kurczaka 4 szt małe
  • natka pietruszki 2 łyzki
  • pepperoni 1 szt
  • czosnek ząbki 1 szt
  • masło 4 paski
  • sól 1/2 łyżeczki
  • bułka tarta 1 szkl
  • jajka 1 szt
  • olej do smażenia 1 L








Papryczkę pieczemy w piekarniku aż zrobi się czarna i ściągamy z niej skórkę, kroimy na 4 paski.

Mięso najlepiej małe fileciki rozbijamy na płasko, na każdy kładziemy paseczek masła, papryki, troszkę natki i po 2 plasterki czosnku, solimy mięso i zwijamy po skosie, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 2h.

Następnie panierujemy i smażymy w głebokim tłuszczu, na wolnym ogniu.

Podajemy z puree i sałatką. 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...