Składniki
-
filet z kurczaka 4 szt małe
-
natka pietruszki 2 łyzki
-
pepperoni 1 szt
-
czosnek ząbki 1 szt
-
masło 4 paski
-
sól 1/2 łyżeczki
-
bułka tarta 1 szkl
-
jajka 1 szt
-
olej do smażenia 1 L
Papryczkę pieczemy w piekarniku aż zrobi się czarna i ściągamy z niej skórkę, kroimy na 4 paski.
Mięso najlepiej małe fileciki rozbijamy na płasko, na każdy kładziemy paseczek masła, papryki, troszkę natki i po 2 plasterki czosnku, solimy mięso i zwijamy po skosie, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 2h.
Następnie panierujemy i smażymy w głebokim tłuszczu, na wolnym ogniu.
Podajemy z puree i sałatką.
Komentarze
Prześlij komentarz