Filet zapiekany z papryką, pieczarkami i serem Bursztynem



Składniki

  • filet z kurczaka 2 szt
  • pieczarki 2 szt
  • papryka konserwowa 1 kawałek
  • por 1 kawałek
  • ser żółty 50 g Bursztyn
  • chilli 3 szczypty
  • sól ziołowa 1/2 łyżeczki
  • pieprz kolorowy ziarnisty 1/2 łyżeczki zmielony
  • kminek mielony 4 szczypty
  • majeranek 4 szczypty
     
  • Masło do formy ok 1 łyżeczki 



Filety przekroić  w poprzek  na cieńsze plastry, oprószyć przyprawami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
Paprykę pokroić na drobną kostkę, pora w piórka, a pieczarki i ser zetrzeć na grubych oczkach.

Na każdy kawałek mięsa ułożyć porcję warzyw, posypać serem i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180st na 15 min, zapiekać.

Podawać z pączkami ziemniaczanymi.







Komentarze

Prześlij komentarz