Zrazy wołowe z warzywami, prawdziwkami w czarnej soli



Składniki

  • polędwica wołowa 4 plastry
  • marchew 1 szt mała
  • natka pietruszki 4 gałazki
  • cebula 1/2 szt
  • szynka parmeńska 150 g
  • ogórek kiszony 1 szt
  • sól 4 szczy czarna cypryjska
  • kolendra mielona 4 szczypty
  • kminek mielony 4 szczypty
  • prawdziwki 4 plasterki suszone
  • masło 2 łyżki
  • bulion warzywny 1 l







Mięso wołowe polędwica, pieczeń, rozbijamy na cieniutkie plastry.
Na każdy kładziemy po 2-3 plastry szynki, na to kawałek ogórka, marchewki, cebuli i natkę, zwijamy tworząc roladkę i owijamy albo nicią albo spinamy wykałaczką, ale to delikatne mięso może pęknąć, ja owijam nicią.

Mięso doprawiamy z wierzchu tylko.

Do garnka dajemy masło, obsmażamy roladki, zalewamy bulionem, dodajemy suszone grzyby i dusimy ok 40min, nie przykrywamy, bo płyn ma odparować.

Mięso z dodatkiem tej soli, jest ciemne, bo ona barwi, więc wygląda na spalone :) Ale polecam bo fajnie wygląda takie ciemne na stole.






Komentarze