sobota, 27 grudnia 2014

Sałatka z pekińskiej z papryką, selerem, jabłkiem



Składniki

  • kapusta pekińska 1/2 szt
  • papryka czerwona 1 szt szpiczasta
  • por 10 cm
  • jabłko kwaśne 1 szt
  • seler korzeniowy 1 plaster
  • natka pietruszki 3 łyżki
  • majonez tradycyjny 3 łyżki
  • śmietana 18 proc 3 łyżki gęsta kwaśna
  • sól morska 1/3 łyżeczki
  • pieprz ziołowy 1/2 łyżeczki
  • kolendra mielona 3 szczypty
  • cukier 1/2 łyżeczki
  • ocet winny 1 łyżeczka



Z majonezu, śmietany, octu, przypraw zrobić sos, odstawić na 15min.

Pekińską poszatkować, przełożyć do miski.
Paprykę, pora, pokroić na drobno.
Seler i jabłko obrać, zetrzeć na grubych oczkach.
Dodać natkę, wymieszać z sosem i podawać.

Idealna do krokietów, mięs na zimno.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...