Składniki
Farsz :-
łopatka bez kości 500 g
-
Karczek 500 g
-
mięso wołowe bez kości 500 g
-
nogi z królika 4 szt
-
seler 1/4 szt
-
marchew 1 szt
-
cebula 1 szt
-
por 1/3 szt
-
sól do smaku 1 łyżka
-
pieprz czarny ziarnisty 1 łyżeczka
-
liść laurowy 3 szt
-
ziele angielskie 5 szt
-
natka pietruszki 1 pęczek
-
mleko 1 L
-
mąka pszenna 500 g ok może więcej
-
jaja 4 szt
-
olej 5 łyżek
-
sól do smaku 4 szczypty
-
kminek mielony 4 szczypty
-
bułka tarta 2 szkl
-
jajka 4 szt
-
olej do smażenia 1 szkl
Mięsa, warzywa,część natki, przyprawy wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy do miękkości ok 1.5h.
Zimne mięso mielimy jeśli trzeba doprawiamy, dolewamy bulionu by nie było zbyt suche, wyrabiamy, dodajemy poszatkowaną natkę.
Ze składników na naleśniki, robimy ciasto i smażymy na suchej patelni.
Na każdy zimny naleśnik nakładamy porcję mięsa, następnie zwijamy i panierujemy w jajku i bułce.
Smażymy na rozgrzanym oleju, podajemy z sałatką.
Komentarze
Prześlij komentarz