Składniki
-
schab bez kości 4 plastry
-
bułka tarta 1 szkl
-
jajka 1 szt
-
sól morska 1 łyzeczka
-
kolendra mielona 1/2 łyzeczkichili pieprz cayenne 4 szczypty
-
kminek mielony 4 szczypty
-
pieczarki 2 szt
-
suszone pomidory 4 szt
-
mozarella 1 sztolej do smażenia
Schab rozbijamy na cienkie plastry i doprawiamy podanymi przyprawami z każdej strony.Panierujemy w jajku i bułce, smażymy na rozgrzanym oleju, do zrumienienia.
W tym czasie włączamy piekarnik na opcję grill.
Kroimy pieczarki w małe kawałki, pomidory również, mozarellę w plastry.
Na upieczone kotlety kładziemy pieczarki i pomidory, na wierzch ser, zapiekamy 10 min pod grillem.
Komentarze
Prześlij komentarz