Schab panierowany i zapiekany z pieczarkami, suszonym pomidorem i mozarellą


Składniki

  • schab bez kości 4 plastry
  • bułka tarta 1 szkl
  • jajka 1 szt
  • sól morska 1 łyzeczka  
  • kolendra mielona 1/2 łyzeczki
    chili pieprz cayenne 4 szczypty
  • kminek mielony 4 szczypty
  • pieczarki 2 szt
  • suszone pomidory 4 szt
  • mozarella 1 szt 
    olej do smażenia 



 Schab rozbijamy na cienkie plastry i doprawiamy podanymi przyprawami z każdej strony.Panierujemy w jajku i bułce, smażymy na rozgrzanym oleju, do zrumienienia.

W tym czasie włączamy piekarnik na opcję grill.
Kroimy pieczarki w małe kawałki, pomidory również, mozarellę w plastry.

Na upieczone kotlety kładziemy pieczarki i pomidory, na wierzch ser, zapiekamy 10 min pod grillem.








Komentarze