Składniki
-
seler konserwowy 1 słoik 300ml
-
śledzie w oleju 250 g
-
cebula biała 1 szt
-
ananas w puszce 1 puszka mała 150ml
-
kukurydza w puszce 100 g
-
groszek konserwowy 100 g
-
ogórki konserwowe 4 szt
-
majonez 200 ml
-
śmietana 18-procentowa 4 łyżki
-
pieprz kolorowy ziarnisty 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania
Seler, kukurydzę, groszek wyciągamy na sitko by odciekły.Śledzie odlewamy z oleju jeśli są z cebulą ją zostawiamy, kroimy je w kostkę 2-3cm.
Cebulę świeżą kroimy bardzo drobno i przelewamy na sitku wrzątkiem .
Do miski wkładamy odcedzone warzywa, śledzie, a na sitko wędrują pokrojone ananasy i ogórki ja użyłam pikantnych z chilli.
Odcedzone dodajemy do reszty składników, doprawiamy majonezem, śmietaną i pieprzem, mieszamy i odstawiamy najlepiej na kilka godzin.
Sałatka jest ekspresowa i bardzo smaczna.
Komentarze
Prześlij komentarz