Pasta z sarydnek z papryką, oliwkami, ogórkiem i suszonymi pomidorami


Składniki

  • sardynki z puszki 1 puszka 100g
  • papryka czerwona 1/2 szt
  • cebula czerwona 1 szt
  • suszone pomidory 3 szt
  • majonez tradycyjny 2 łyżki
  • śmietana 18 proc 1 łyżka
  • musztarda 1 łyżka miodowa
  • pieprz kolorowy ziarnisty 1 łyżeczka
  • oliwki zielone 5 szt z anchois
  • ogórek konserwowy 1 szt pikantny chilli
  • szczypiorek 1 łyżka 
     
     Prosta pasta do kanapek.
    Sardynki ja z każdej wyciągam kręgosłup bo nie lubię tych chrząstek.
    Wszystkie pozostałe składniki pokroić na średnie kawałki, tak by dało się je lepiej zmiksować.
    Następnie wszystko wkładamy do siekacza i robimy pastę, na koniec dodajemy śmietanę, majonez, musztardę, pieprz i znów miksujemy.

    Idealna na drugi dzień kiedy smaki się połączą.
     
     
     
     






Komentarze