-
sardynki z puszki
1 puszka 100g
-
papryka czerwona
1/2 szt
-
cebula czerwona
1 szt
-
suszone pomidory
3 szt
-
majonez tradycyjny
2 łyżki
-
śmietana 18 proc
1 łyżka
-
musztarda
1 łyżka miodowa
-
pieprz kolorowy ziarnisty
1 łyżeczka
-
oliwki zielone
5 szt z anchois
-
ogórek konserwowy
1 szt pikantny chilli
-
szczypiorek
1 łyżka
Prosta pasta do kanapek.
Sardynki ja z każdej wyciągam kręgosłup bo nie lubię tych chrząstek.
Wszystkie pozostałe składniki pokroić na średnie kawałki, tak by dało się je lepiej zmiksować.
Następnie wszystko wkładamy do siekacza i robimy pastę, na koniec
dodajemy śmietanę, majonez, musztardę, pieprz i znów miksujemy.
Idealna na drugi dzień kiedy smaki się połączą.
Komentarze
Prześlij komentarz