Składniki
-
jajka 1 szt
-
krem z kasztanów 4 łyżki duże kopiaste
-
wanilia laski 1/2 szt
-
cukier puder 1/3 szkl
-
olej 1/4 szk
-
mleko 1 szkl
-
mąka tortowa 3 szkl
-
kakao 3 łyżki
-
soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
-
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
-
czekolada gorzka 100 g
Do misy robota wbijamy jajko, dajemy ziarenka z laski wanilii, cukier i miksujemy tylko do połączenia się.Następnie dodajemy pozostałe składniki, miksujemy aż się połączą.
Czekoladę kroimy nożem na kawałki, dodajemy na sam koniec do ciasta, formę do muffinek wykładamy papilotkami i dajemy masę, do prawie pełna, by ładnie wyrosły jak grzybki ponad formę.
Pieczemy ok 2-25 min w tem 180st .
Komentarze
Prześlij komentarz