Składniki
-
filet z morszczuka 4 szt ok 500g
-
ser kozi 100 g plastry
-
jajko 2 szt
-
bułka tarta 1 szkl
-
suszone pomidory 2 łyżeczki platki suszone
-
sól morska 2 łyżeczki
-
pieprz cytrynowy 1 łyżeczka
-
olej do smażenia 1/2 szkl
Filety morszczuka jeśli mamy długie to kroimy je na
pół, każdy oprószamy solą, pieprzem i płatkami suszonych pomidorów, na każdy
filet kładziemy plastry sera koziego, taki żeby się dobrze topił, ciężko się to
panieruje, ale jest to do zrobienia.
Jajko rozbełtujemy na talerzu, wkładamy do niego
rybę z serem, ale do dołu rybą, a serem do góry i nie obracamy, tylko łyżką
polewamy z wierzchu, tak samo robimy z bułką tartą.
Tak przygotowaną rybę smazymy na rozgrzanym oleju,
ale też z jednej strony, a górę polewamy wrzącym olejem z patelni, da się to
zrobić, nic się nie rozpadnie, a ryba jak widać się ładnie upiekła.
Komentarze
Prześlij komentarz