Składniki
-
filet z kurczaka 2 szt
-
szynka parmeńska 12 plastrów
-
papryka czerwona 4 paski
-
cebula czerwona 3 szt
-
kolendra 4 szczypty
-
pieprz kolorowy ziarnisty 4 szczypty
-
sól morska 4 szczypty
-
cząber 4 szczypty
-
papryka słodka mielona 4 szczypty
-
cukier 3 szczypty do cebuli
-
olej aromatyzowany 3 łyżki
Cebulę szatkujemy w piórka, oprószamy solą i cukrem.
Filety kroimy na pół by uzyskać paski każdy oprószamy przyprawami.
Na desce układamy sobie po 3 plastry szynki, tak by zachodziły na siebie, na nie kładziemy pasek mięsa, pasek papryki i kawałek cebuli, zwijamy tworząc roladę, tak robimy każdy czyli 4 sztuki.
Do żeliwnego garnka, lub na patelnię wlewamy olej ja użyłam ziołowego i układamy rolady, smażymy je na wolnym ogniu cały czas obracając, po ok 10 min, odsuwamy je na boki i dajemy cebulę, karmelizujemy ją, cały czas mieszając, gdy stanie się miękka wykładamy na mięso, całość przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika na 10 min do tem. 160st.
Podajemy z puree, lub surówką.
Komentarze
Prześlij komentarz