ser camembert
1/2 opakowania
Sposób przygotowania
Mięso myjemy, osuszamy i nacinamy skórę w 4 miejscach aż do kości.
Przyprawy mieszamy ze sobą, następnie każde udko osypujemy nimi z obu stron.
Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i pod przykryciem pieczemy 45
min w tem. 180st pod koniec pieczenia zlewamy bulion do garnka w miejsca
nacięte wkładamy kawałki sera, zapiekamy jeszcze 15 min, należy do
kontrolować, bo bez soków mięso łatwo przypalić.
Bulion podgrzewamy, dodajemy ser camembert, mąkę mieszamy ze śmietaną i
odrobiną wody tak by to się połączyło ładnie, po czym wlewamy do
bulionu, mieszamy, czekamy aż się zagotuje, następnie blendujemy.
Podajemy z kaszą bądż innymi dodatkami.
Należy pamiętać, że sól soli nie równa tak samo piekarnik i jego nagrzewanie, więc należy zachować czujność, przy soleniu i pieczeniu potrawy.
Komentarze
Prześlij komentarz