Tartaletki z szynki schwarcwaldzkiej z serami i warzywami


Składniki

  • szynka hiszpańska 200 g po 3 plastry na 1 porcjé
  • ser pleśniowy typu gorgonzola 50 g
  • mozarella 1 szt
  • oliwki czarne 15 szt
  • cebula biała 1 szt
  • cukinia 2 szt mlode male
  • sól 4 szczypty
  • pieprz kolorowy ziarnisty 4 szczypty
  • pomidorki koktajlowe 10 szt
  • papryka czerwona 1/2 szt 
     
    Foremki do tartinek, wykładamy papierem do pieczenia, by łatwiej potem wyjąć.
    Następnie plastrami wykładamy foremkę, kolejno dajemy pokrojoną mozarellę, pokruszony ser gorgonzola, pokrojone pomidorki, cebulę i paprykę kroimy w drobną kosteczkę.
    Cukinię młodą obieraczką kroimy  w plastry, zwijamy je i wbijamy w farsz, a w te ruloniki dajemy oliwki, całość oprószamy solą i pieprzem, zapiekamy 10 min w tem 180st .
     







Komentarze