Składniki
-
szynka hiszpańska 200 g po 3 plastry na 1 porcjé
-
ser pleśniowy typu gorgonzola 50 g
-
mozarella 1 szt
-
oliwki czarne 15 szt
-
cebula biała 1 szt
-
cukinia 2 szt mlode male
-
sól 4 szczypty
-
pieprz kolorowy ziarnisty 4 szczypty
-
pomidorki koktajlowe 10 szt
-
papryka czerwona 1/2 sztForemki do tartinek, wykładamy papierem do pieczenia, by łatwiej potem wyjąć.Następnie plastrami wykładamy foremkę, kolejno dajemy pokrojoną mozarellę, pokruszony ser gorgonzola, pokrojone pomidorki, cebulę i paprykę kroimy w drobną kosteczkę.Cukinię młodą obieraczką kroimy w plastry, zwijamy je i wbijamy w farsz, a w te ruloniki dajemy oliwki, całość oprószamy solą i pieprzem, zapiekamy 10 min w tem 180st .
Komentarze
Prześlij komentarz