Szaszłyki z kurczaka z nutą indyjską




Składniki

  • filet z kurczaka 300 g
  • curry 1 łyżeczka użyłam curry indyjskie
  • kmin rzymski 1/2 łyżeczki
  • imbir starty 1/2 łyżeczki
  • sól morska 1/3 łyżeczki
  • kolendra mielona 1/2 łyżeczki
  • ser camembert 1/2 opakowania/ opcjonalnie 
     
     

    Sposób przygotowania

    Mięso myjemy, oczyszczamy z błon i przekrajamy na pół w poprzek, by uzyskać cieńsze plastry, następnie kroimy w paseczki 2cm .

      Przyprawy mieszamy ze sobą, dodajemy starty imbir i robimy marynatę,  nacieramy nią mięso, zostawiamy na 30 min.

    Następnie paski mięsa nadziewamy na patyczki i grillujemy ok 2-3 min z każdej strony, ja dodatkowo z grillowałam sobie kawałek sera całość smakowała wybornie, podałam z lekką sałatką.












Komentarze

Prześlij komentarz