Składniki
-
filet z kurczaka 300 g
-
curry 1 łyżeczka użyłam curry indyjskie
-
kmin rzymski 1/2 łyżeczki
-
imbir starty 1/2 łyżeczki
-
sól morska 1/3 łyżeczki
-
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
-
ser camembert 1/2 opakowania/ opcjonalnie
Sposób przygotowania
Mięso myjemy, oczyszczamy z błon i przekrajamy na pół w poprzek, by uzyskać cieńsze plastry, następnie kroimy w paseczki 2cm .
Przyprawy mieszamy ze sobą, dodajemy starty imbir i robimy marynatę, nacieramy nią mięso, zostawiamy na 30 min.
Następnie paski mięsa nadziewamy na patyczki i grillujemy ok 2-3 min z każdej strony, ja dodatkowo z grillowałam sobie kawałek sera całość smakowała wybornie, podałam z lekką sałatką.
wygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńSmakowicie wyglada ;)
OdpowiedzUsuń