Składniki
-
sałata karbowana 3 garście
-
gruszki 1 szt
-
pomidorki koktajlowe 10 szt
-
cukinia 2 szt młoda/ mała
-
oliwki czarne 10 szt
-
oliwa 4 łyżki
-
pieprz kolorowy ziarnisty 4 szczypty
-
sól morska 4 szczypty
-
ocet balsamiczny 4 krople
-
bazylia 5 listków
Sałatę myjemy i rwiemy na małe kawałki, układamy na półmisku.
Gruszkę kroimy w ósemki, usuwamy gniazda nasienne i kładziemy na rozgrzanym grillu, grillujemy do zrumienienia, po czym nożem zdejmujemy skórkę przed podaniem, układamy na sałacie.
Pomidorki kroimy na pół i oprószamy solą i pieprzem, grillujemy 2-3 min, przekładamy na sałatkę.
Cukinię kroimy w plastry ok 5mm oprószamy solą i pieprzem, grillujemy 1-2 min po czym zwijamy w rulonik i układamy na sałacie.
Oliwki przekrajamy na pół, dodajemy na półmisek, całość skrapiamy oliwą i octem oprószamy lekko solą i pieprzem i podajemy od razu.
Dekorujemy bazylią.
świetna w smaku :) aż chce się skubnąć!
OdpowiedzUsuńdziękuję, na prawdę polecam
OdpowiedzUsuń