Składniki
-
polędwica wieprzowa 1/2 szt grubsza część
-
cebula czerwona 1 szt
-
pancetta 100 g
-
natka pietruszki 3 łyżki
-
papryka czerwona 1 szt/mała
-
gruszki 1 szt. twarda zielona
-
oregano 3 szczypty
-
kminek mielony 3 szczypty
-
sól morska 3 szczypty
-
pieprz kolorowy ziarnisty 1/2 łyżeczki
-
olej aromatyzowany 3 łyżki
Polędwicę kroimy w plastry 1cm i lekko rozbijamy.
Warzywa, pancettę, kroimy w kostkę.
Gruszkę bez obierania kroimy w ósemki, usuwamy gniazda nasienne.
Na dużą patelnię wlewamy olej aromatyzowany, na nim przesmażamy pancettę, następnie dodajemy pozostałe warzywa, przyprawy i dusimy 5 min cały czas mieszając.
Warzywa przekładamy na talerz, a na patelnię kładziemy mięso, przesmażamy z obu stron aż się zetnie, po czym na mięso kładziemy z powrotem warzywa, na nie dajemy natkę, gruszkę i przykrywamy, dusimy 10 min.
Po tym czasie podajemy.
Komentarze
Prześlij komentarz