Składniki
CIASTO :-
mąka pszenna 300 g typ 500
-
woda letnia 150 ml
-
sól do smaku 2 szczypty
-
oregano 2 szczypty
-
drożdże 20 g/ 1/5 kostki 100g
-
oliwa 3 łyżki
-
sos pomidorowy 5 łyżek
-
szynka parmeńska 6 plastrów
-
oliwki czarne 10 szt
-
mozarella 2 kulki
-
ser camembert 200 g
-
cebula biała 1 szt
Sposób przygotowania
Do misy robota dajemy wodę, 2 łyżki mąki, drożdże, sól mieszamy zostawiamy aż zaczyn zacznie pracować.Następnie kiedy już zaczyn podrośnie, dodajemy pozostałe składniki ciasta i włączamy robot na pierwszy bieg i wyrabiamy ciasto ok 15 min, po czym odstawiamy do wyrośnięcia na 30 min.
Po tym czasie wałkujemy na duży cienki placek, tak by zmieścił się na blaszce z piekarnika, smarujemy sosem pomidorowym, kładziemy pokrojone sery, porwaną szynkę, poszatkowaną cebulę w piórka, na koniec oliwki i do piekarnika na 10 min do tem. 220st , pilnować by się nie spaliła, każdy piekarnik jest inny.
Komentarze
Prześlij komentarz