Mielone eskalopki cielęco - rybne






Składniki

  • cielęcina 150 g
  • ryba 3 filety ok 200g
  • cebula czerwona 1 szt
  • bułka 1.2 szt
  • jajka 1 szt
  • kolendra 1/2 łyżeczki
  • sól 1/3 łyżeczki
  • papryka słodka mielona 1/2 łyżeczka
  • natka pietruszki 2 łyżki
  • mąka 2 łyżki do obtoczenia
  • olej do smażenia 1.2 szkl
  • pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczka
 Cielęcinę razem z cebulą mielimy najlepiej samemu .

 Następnie mielimy rybę, ja użyłam dorsza i morszczuka takie miałam resztki.

 Kolej na bułkę namaczamy ją w wodzie, odciskamy, a następnie mielimy i dodajemy do mięsa i ryby.

 Teraz doprawiamy, wbijamy jajko, dodajemy natkę i wyrabiamy na jednolitą masę.

 Dłonią formujemy zgrabne ruloniki, po czym obtaczamy je w mące z każdej strony.

 Eskalopki smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia z każdej strony.
podajemy z puree i surówką z kapusty



















Komentarze