Składniki
-
cielęcina 150 g
-
ryba 3 filety ok 200g
-
cebula czerwona 1 szt
-
bułka 1.2 szt
-
jajka 1 szt
-
kolendra 1/2 łyżeczki
-
sól 1/3 łyżeczki
-
papryka słodka mielona 1/2 łyżeczka
-
natka pietruszki 2 łyżki
-
mąka 2 łyżki do obtoczenia
-
olej do smażenia 1.2 szkl
-
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczka
Następnie mielimy rybę, ja użyłam dorsza i morszczuka takie miałam resztki.
Kolej na bułkę namaczamy ją w wodzie, odciskamy, a następnie mielimy i dodajemy do mięsa i ryby.
Teraz doprawiamy, wbijamy jajko, dodajemy natkę i wyrabiamy na jednolitą masę.
Dłonią formujemy zgrabne ruloniki, po czym obtaczamy je w mące z każdej strony.
Eskalopki smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia z każdej strony.
podajemy z puree i surówką z kapusty
Komentarze
Prześlij komentarz