Jednogarnkowa rozgrzewająca potrawka z kiełbasy


Składniki

  • kiełbasa wiejska 3 kawałki 15cm
  • cebula biała 1 szt duża
    papryka czerwona 1 szt
  • pieczarki 5 szt
  • pomidory w puszce 400 ml
  • olej aromatyzowany 3 łyżki
  • kolendra mielona 1.3 łyżeczki
  • sól morska 4 szczypty
  • pieprz czarny mielony 3 szczypty
  • pepperoni 1 szt mała
  • estragon 1/2 łyżeczki
  • cukier 1 łyżeczka 
     
     

    Sposób przygotowania

    Kiełbasę dobrą ok 90% mięsa kroimy w małą kosteczkę.
    Do garnka wlewamy olej ziołowy, następnie kiełbasę i smażymy, aż się zrumieni, na dość dużym ogniu cały czas mieszając.

    Następnie dodajemy pokrojoną cebulę w kostkę, paprykę i pieczarki w ćwiartki, wszystkie przyprawy i smażymy aż warzywa zmiękną ok 15 min.
    Potem wlewamy pomidory i dusimy jeszcze ok 15 min, całość zgęstnieje, ja nie zagęszczałam niczym samo wyszło zadowalające, jeśli jest za gęste należy dolać gotowanej wody i wymieszać, zależy to od jakości pomidorów, jedne są z większą ilością zalewy inne treściwsze więc gęściejsze.






Komentarze

  1. Chętnie bym zjadła miseczkę, dania jednogarnkowe są pyszne. Fajny sosik aż ślinka leci.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz