Grillowane rybne kotleciki


Sposób przygotowania

Rybę mielimy w maszynce do mięsa, razem z cebulą i namoczoną w wodzie i odciśnietą bułką.

Następnie doprawiamy, dodajemy starty na dużych oczkach ser użyłam twardego Szafira , dodajemy poszatkowany szczypior, całość wyrabiamy na gładką masę.

Z masy rybnej formujemy małe kotleciki i grillujemy z każdej strony po 2-3 min.

Podajemy z surówkami.

Składniki

  • filet z dorsza 2 szt
  • filet z morszczuka 2 szt
  • cebula czerwona 1 szt
  • bułka 1 szt mała
  • szczypiorek 2 łyżki
  • ser żółty 100 g
  • kolendra 1/2 łyżeczki
  • sól 1/3 łyżeczki
  • pieprz cytrynowy 1/3 łyżeczki






Komentarze