Sposób przygotowania
Rybę mielimy w maszynce do
mięsa, razem z cebulą i namoczoną w wodzie i odciśnietą bułką.
Następnie doprawiamy, dodajemy starty na dużych oczkach ser użyłam twardego Szafira , dodajemy poszatkowany szczypior, całość wyrabiamy na gładką masę.
Z masy rybnej formujemy małe kotleciki i grillujemy z każdej strony po 2-3 min.
Podajemy z surówkami.
Następnie doprawiamy, dodajemy starty na dużych oczkach ser użyłam twardego Szafira , dodajemy poszatkowany szczypior, całość wyrabiamy na gładką masę.
Z masy rybnej formujemy małe kotleciki i grillujemy z każdej strony po 2-3 min.
Podajemy z surówkami.
Składniki
-
filet z dorsza 2 szt
-
filet z morszczuka 2 szt
-
cebula czerwona 1 szt
-
bułka 1 szt mała
-
szczypiorek 2 łyżki
-
ser żółty 100 g
-
kolendra 1/2 łyżeczki
-
sól 1/3 łyżeczki
-
pieprz cytrynowy 1/3 łyżeczki
Komentarze
Prześlij komentarz