Grillowana pierś z cukinią



Składniki

  • filet z kurczaka 2 szt
  • cukinia 2 szt małe młode
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • pieprz kolorowy ziarnisty 4 szczypty
  • kolendra mielona 4 szczypty
  • kmin rzymski 4 szczypty
  • sól morska 4 szczypty
  • koperek suszony 4 szczypty
  • olej aromatyzowany 3 łyzki







Mięso myjemy, kroimy w poprzek by uzyskać cienkie plastry, każdy oprószamy przyprawami i układamy jeden na drugim, polewamy olejem ziołowym i zostawiamy by się chwilkę zamarynowało.

Cukinię młodą myjemy, kroimy w plastry ok 5mm i oprószamy solą i pieprzem.

Filety kładziemy na rozgrzany grill, cukinię również i po kilka min grillujemy.

Podajemy z lekką sałatką bądż pieczywem.





Komentarze