mięta liście
10 szt do dekoracji
Sposób przygotowania
BEZA:
Białka ubijamy na sztywno , następnie dodajemy po trochu cukier i nadal
ubijamy na bardzo sztywną szklistą masę, na koniec dodajemy ocet i masę
przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką okrągłą, wyciskamy na
blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, robimy koła o średnicy 6cm po
czym brzegi każdego ciastka robimy kleksy by boki były wyższe niż
środek, pieczemy 15min w tem 130st, kolejne 10 min w 100 st, po czym w
80st suszymy ok 1-2 h zalezy od wielkości.
MASA:
Śmietanę ubijamy na sztywno i szprycą nakładamy porcję na każde ciastko .
SOS CZEKOLADOWY :
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, do rozpuszczonej dolewamy
śmietanki i jeśli się nam pojawią grudki, dodajemy margarynę, to zalezy
od jakości czekolady, gotowym sosem polewamy masę na bezach .
Komentarze
Prześlij komentarz