Składniki
-
musztarda delikatesowa 3 łyżki
-
musztarda chrzanowa 2 łyżki
-
majonez 3 łyżki
-
śmietana 18-procentowa 3 łyżki
-
cukier 1 łyżeczka
-
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka
-
kolendra 1 łyżeczka
-
cebula biała 1 szt
-
oliwki zielone 10 szt z anchois
-
koperek 2 łyzki
-
śledzie 250 g
Do szklanej misy dajemy obie musztardy, śmietanę i majonez całość mieszamy
cebulę szatkujemy na drobną kosteczkę i sparzamy wrzątkiem, najlepiej umieścić na sitku i przelać gorącą wodą 2 razy
Koperek szatkujemy i dodajemy do sosu
Oliwki zielone z anchois przekrawamy na pół i wrzucamy do sosu.
Sos doprawiamy podanymi przyprawami, nie solimy !
Śledzie zalewamy wodą i zostawiamy na 1h po czym je próbujemy, jesli są nadal bardzo słone znów zalewamy wodą i czekamy aż woda ją wyciągnie, następnie kroimy rybę w kostkę i dodajemy do sosu, zostawiamy na 8h by słoność i smak śledzia, przeszła do całego sosu.
Komentarze
Prześlij komentarz