pstrąg w papilotach z pieczonymi ziemniakami











 RYBA :
  • pstrąg patroszony 2 szt
  • cebula 1 szt
  • koperek 2 gałązki
  • sól 4 szczypty
  • kolendra mielona 4 szczypty
  • pieprz 4 szczypty
ziemniaki :
  • ziemniaki 15 szt /malutkie
  • sól 1/2 łyżeczki
  • cebula 1 szt
  • pieprz 4 szczypty
  • koperek siekany 1/2 pęczka
  • olej 5 łyżek






 Rybę wypatroszoną myjemy i doprawiamy w środku i na zewnątrz podanymi przyprawami, cebulę kroimy w krążki i do każdej wkładamy w środek, tak samo po gałązce kopru.
 Rybę zawijamy w pergamin i zostawiamy na 2h .

 Zawiniętą rybę wkładamy do piekarnika na 10-15 min do tem 170st

Ziemniaki myjemy i mundurkach gotujemy w osolonej wodzie na pół miękko , po czym odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Do formy wkładamy ziemniaki, dajemy olej, przyprawy, koper, cebulę pokrojoną w plasterki  i obtaczamy je , pieczemy 10- 15 min w tem 180st , można równocześnie z rybą tylko uważać by jej nie spalić.






















Komentarze

Prześlij komentarz