MARYNATA PARZENIE :
MARYNATA PARZENIE ;
Do garnka wlewamy wodę dajemy przyprawy i zagotowywujemy
Do zagotowanej wody wrzucamy mięso, czekamy aż ponownie się zagotuje i wyłączamy, czekamy aż ostygnie .
MARYNATA ZIOŁOWA ;
Z podanych składników robimy marynatę , zioła mieszamy z olejem i zostawiamy na chwilę by się połączyły.
Do miski szklanej najlepiej, przekładamy mięso i zalewamy marynatą ziołową , mieszamy, zostawiamy na 8-12 h , po tym czasie grillujemy po 10 min z każdej strony, dzięki parzeniu mięso szybko się piecze, jest aromatyczne i soczyste.
-
woda 2 L
-
rozmaryn 4 gałązki
-
czosnek 2 ząbki
-
sól 1 łyżeczka
-
owoc jałowca 6 szt. ziarna
-
pałki z kurczaka 5 szt
-
majeranek 1 łyżeczka
-
kolendra mielona 1 łyżeczka
-
pieprz 1 łyżeczka
-
papryka słodka mielona 1 łyżeczka
-
czosnek 2 ząbki
-
kmin rzymski mielony 1/3 łyżeczki
-
szałwia 1 łyżeczka
-
olej aromatyzowany 7 łyżek pepperoni ostry
-
sól do smaku 3 szczypty
MARYNATA PARZENIE ;
Do garnka wlewamy wodę dajemy przyprawy i zagotowywujemy
Do zagotowanej wody wrzucamy mięso, czekamy aż ponownie się zagotuje i wyłączamy, czekamy aż ostygnie .
MARYNATA ZIOŁOWA ;
Z podanych składników robimy marynatę , zioła mieszamy z olejem i zostawiamy na chwilę by się połączyły.
Do miski szklanej najlepiej, przekładamy mięso i zalewamy marynatą ziołową , mieszamy, zostawiamy na 8-12 h , po tym czasie grillujemy po 10 min z każdej strony, dzięki parzeniu mięso szybko się piecze, jest aromatyczne i soczyste.
Komentarze
Prześlij komentarz