Parzone- Grillowane pałki z kurczaka z rozmarynem, czosnkiem i ziołami

 MARYNATA PARZENIE :
  • woda 2 L
  • rozmaryn 4 gałązki
  • czosnek 2 ząbki
  • sól 1 łyżeczka
  • owoc jałowca 6 szt. ziarna
  • pałki z kurczaka 5 szt
MARYNATA ZIOŁOWA :
  • majeranek 1 łyżeczka
  • kolendra mielona 1 łyżeczka
  • pieprz 1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • czosnek 2 ząbki
  • kmin rzymski mielony 1/3 łyżeczki
  • szałwia 1 łyżeczka
  • olej aromatyzowany 7 łyżek pepperoni ostry
  • sól do smaku 3 szczypty

 MARYNATA PARZENIE ;


 Do garnka wlewamy wodę dajemy przyprawy i zagotowywujemy


 Do zagotowanej wody wrzucamy mięso, czekamy aż ponownie się zagotuje i wyłączamy, czekamy aż ostygnie .
 

MARYNATA ZIOŁOWA ;

Z podanych składników robimy marynatę , zioła mieszamy z olejem i zostawiamy na chwilę by się połączyły.

 Do miski szklanej najlepiej, przekładamy mięso i  zalewamy marynatą ziołową , mieszamy, zostawiamy na 8-12 h , po tym czasie grillujemy po 10 min z  każdej strony, dzięki parzeniu mięso szybko się piecze, jest aromatyczne i soczyste.













Komentarze