Morszczuk w papilotkach z warzywami na ostro












  • filet z morszczuka 2 szt
  • sól 4 szt
  • kolendra mielona 4 szczypty
  • pieprz kolorowy ziarnisty 4 szczypty
  • lawenda 4 szczypty suszona
  • gorczyca 4 szczypty
  • chilli 4 szczypta/ płatki
  • koper świeży 2 gałązki małe
  • pietruszka zielona 4 gałazki małe
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
WARZYWA :
  • marchew 1 mała
  • cukinie małe 2 szt
  • cebula czerwona 1/2 szt
  • cukier 2 szczypty
  • olej aromatyzowany 2 łyżki pepperoni pikantyny
  • sól 2 szczypty
  • kolendra 2 szczypty
 Na patelnię wlewamy olej pepperoni, na rozgrzany wrzucamy pokrojone  w paseczki warzywa cukinię i marchew, a cebulę w piórka, doprawiamy mieszamy i na małym ogniu czekamy aż warzywa zmiękną i lekko się z karmelizują

Rybę kroimy na pół chyba że mamy jakieś małe filety , moje akurat były duże, doprawiamy podanymi przyprawami z obu stron  , świeże zioła zostawiamy na koniec.

 Bierzemy po kawałku ryby, kładziemy na pergaminie na środku, kładziemy na nim porcję warzyw, przykrywamy drugim kawałkiem fileta .

 Na każdą taką składana niby kanapkę dajemy koperek , pietruszkę i skrapiamy oliwą.

 Ryby każdą  porcję osobno  zawijamy w pergamin tworząc kopertę, na środku robimy otwór by ryba odparować mogła.Pieczemy 15 min w 170st podajemy z ryżem, lekką sałatką bądż solo.
Pyszna aromatyczna, musicie spróbować.















Komentarze