-
filet z morszczuka 2 szt
-
sól 4 szt
-
kolendra mielona 4 szczypty
-
pieprz kolorowy ziarnisty 4 szczypty
-
lawenda 4 szczypty suszona
-
gorczyca 4 szczypty
-
chilli 4 szczypta/ płatki
-
koper świeży 2 gałązki małe
-
pietruszka zielona 4 gałazki małe
-
oliwa z oliwek 2 łyżki
-
marchew 1 mała
-
cukinie małe 2 szt
-
cebula czerwona 1/2 szt
-
cukier 2 szczypty
-
olej aromatyzowany 2 łyżki pepperoni pikantyny
-
sól 2 szczypty
-
kolendra 2 szczypty
Rybę kroimy na pół chyba że mamy jakieś małe filety , moje akurat były duże, doprawiamy podanymi przyprawami z obu stron , świeże zioła zostawiamy na koniec.
Bierzemy po kawałku ryby, kładziemy na pergaminie na środku, kładziemy na nim porcję warzyw, przykrywamy drugim kawałkiem fileta .
Na każdą taką składana niby kanapkę dajemy koperek , pietruszkę i skrapiamy oliwą.
Ryby każdą porcję osobno zawijamy w pergamin tworząc kopertę, na środku robimy otwór by ryba odparować mogła.Pieczemy 15 min w 170st podajemy z ryżem, lekką sałatką bądż solo.
Pyszna aromatyczna, musicie spróbować.
Komentarze
Prześlij komentarz