Składniki
-
cukinia 4 szt. młoda z kwiatami
-
comber z królika 100 g
-
natka pietruszki 1 łyżka
-
sól
-
suszone kwiaty lawendy
-
suszone kwiaty nagietka
-
chili 1 szczypta/ płatki
-
kolendra mielona 2 szczypty
-
pieprz 2 szczypty
-
szałwia 2 szczypty
-
masło 1 łyzeczka
Comber z królika tak sobie wyciełam że wyszła mi polędwiczka i taką jedną ok 10 cm użyłam.
Mięso kroimy w małą kosteczkę, doprawiamy podanymi przyprawami, mieszamy, zostawiamy na 20 min.
Małe cukinie myjemy kwiat również osuszamy na papierze .
Natkę szatkujemy dodajemy do mięsa, mieszamy, z powstałego nadzienia formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, tak nam wygodniej będzie nadziać kwiaty
Do każdego kwiatka dajemy kulę nadzienia i lekko łączymy płatki, po chwili pięknie nam się kwiat zamknie
Gotowe cukinie układamy w naczyniu do zapiekania , pomiędzy dajemy masło, doprawiamy ponownie i wstawiamy do piekarnika na 25min w tem 170st , cukinie mają lekko zmięknąć a mięso powinno być upieczone.
Podajemy jako przystawkę z lekką sałatką i vinegretem
Komentarze
Prześlij komentarz