sobota, 6 września 2014

Młoda cukinia z kwiatem nadziewana polędwiczką z królika


Składniki

  • cukinia 4 szt. młoda z kwiatami
  • comber z królika 100 g
  • natka pietruszki 1 łyżka
  • sól
  • suszone kwiaty lawendy
  • suszone kwiaty nagietka 
  • chili 1 szczypta/ płatki
  • kolendra mielona 2 szczypty
  • pieprz 2 szczypty
  • szałwia 2 szczypty
  • masło 1 łyzeczka

 Comber z królika tak sobie wyciełam że wyszła mi polędwiczka i taką jedną ok 10 cm użyłam.

 Mięso kroimy w małą kosteczkę, doprawiamy podanymi przyprawami, mieszamy, zostawiamy na 20 min.

 Małe cukinie myjemy kwiat również osuszamy na papierze .

 Natkę szatkujemy dodajemy do mięsa, mieszamy, z powstałego nadzienia formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, tak nam wygodniej będzie nadziać kwiaty


 Do każdego kwiatka dajemy kulę nadzienia i lekko łączymy płatki, po chwili pięknie nam się kwiat zamknie
Gotowe cukinie układamy w naczyniu do zapiekania , pomiędzy dajemy masło, doprawiamy ponownie i wstawiamy do piekarnika na 25min w tem 170st , cukinie mają lekko zmięknąć a mięso powinno być upieczone.

Podajemy jako przystawkę z lekką sałatką i vinegretem



















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...