Jajko na szynce parmeńskiej z mozarellą i pomidorkami cherry





Składniki

  • szynka parmeńska 6 plastrów
  • mozarella 1 kulka
  • przecier pomidorowy 6 szt
  • jajka 2 szt
  • cebula czerwona 1/4 szt
  • sól 2 szczypty
  • pieprz czarny mielony 2 szczypty
  • suszone kwiaty 2 szczypty/ nagietek suszony
  • suszone kwiaty 2 szczypty/lawenda
  • natka pietruszka Prymat 2s szczypty
  • chilli 2 szczypta/ suszone płatki








Foremki do tart mini dobrze wyłożyć dno kółkiem z papieru do pieczenia, będzie pewność że wyjmiemy ładnie przekąskę.

Każdą foremkę wykładamy szynką, jeśli lubicie grubiej, nie dbacie o kalorie to możecie dać więcej szynki.


Następnie dajmy połowę mozarelli pokrojoną w plastry, na to pokrojone pomidorki i cebulę, sól pieprz.

Na koniec wbijamy jajko, ważne by było świeże by białko było zwarte ,całość lekko jeszcze solimy, dodajemy pietruszkę suszoną i kwiaty lawendy i nagietka, płatki chilli i zapiekamy ok 5-7 min w 180st zalezy od piekarnika , jajko powinno być na pół miękko a ser rozpuszczony.













Komentarze