Składniki
-
szynka parmeńska 6 plastrów
-
mozarella 1 kulka
-
przecier pomidorowy 6 szt
-
jajka 2 szt
-
cebula czerwona 1/4 szt
-
sól 2 szczypty
-
pieprz czarny mielony 2 szczypty
-
suszone kwiaty 2 szczypty/ nagietek suszony
-
suszone kwiaty 2 szczypty/lawenda
-
natka pietruszka Prymat 2s szczypty
-
chilli 2 szczypta/ suszone płatki
Foremki do tart mini dobrze wyłożyć dno kółkiem z papieru do pieczenia, będzie pewność że wyjmiemy ładnie przekąskę.
Każdą foremkę wykładamy szynką, jeśli lubicie grubiej, nie dbacie o kalorie to możecie dać więcej szynki.
Następnie dajmy połowę mozarelli pokrojoną w plastry, na to pokrojone pomidorki i cebulę, sól pieprz.
Na koniec wbijamy jajko, ważne by było świeże by białko było zwarte ,całość lekko jeszcze solimy, dodajemy pietruszkę suszoną i kwiaty lawendy i nagietka, płatki chilli i zapiekamy ok 5-7 min w 180st zalezy od piekarnika , jajko powinno być na pół miękko a ser rozpuszczony.
Komentarze
Prześlij komentarz