Sposób przygotowania
Mięso mielimy ja użyłam
łopatki wieprzowej i wołowego pieczeniowego, dodajemy jajo,
poszatkowaną cebulę i czosnek, wszystkie przyprawy i wyrabiamy na gładką
masę.Zostawiamy na 2-3 h by smaki się połączyły.
Następnie bierzemy patyczki do szaszłyków i namaczamy je w wodzie by nam się nie paliły za szybko na grillu.
Z mięso w dłoni formujemy wałeczki i nabijamy je na patyczki, układamy na gorącym grillu i pieczemy po 10 min z każdej strony.
Podajemy z sałatkami i dipami.
Następnie bierzemy patyczki do szaszłyków i namaczamy je w wodzie by nam się nie paliły za szybko na grillu.
Z mięso w dłoni formujemy wałeczki i nabijamy je na patyczki, układamy na gorącym grillu i pieczemy po 10 min z każdej strony.
Podajemy z sałatkami i dipami.
Składniki
-
mięso mielone wieprzowe 150 g
-
mięso mielone wołowe 150 g
-
cebula biała 1 szt
-
czosnek ząbki 4 szt
-
jajko 1 szt
-
ser żółty 50 g /szafir
-
kolendra 1/2 łyżeczka
-
kmin rzymski 3 szczypty
-
sól do smaku 1/2 łyżeczka
-
pieprz kolorowy ziarnisty 1/2 łyżeczka
-
pepperoni 3 szt mini suszone pepperoncini
-
sos sojowy 1 łyżeczka
Komentarze
Prześlij komentarz