Do garnuszka wlewamy olej ja miałam z ziołami,dodajemy do niego wszystkie przyprawy , gorczycę i kolendrę sobie sama mielę, wciskamy czosnek i mieszamy, zostawiamy na chwilę by wszystko się połączyło/.
Skrzydełka myjemy, osuszamy i oczyszczamy , nastepnie kroimy na 3 części czasem na 4 ,ostatnio często mi się udaje kupić z dodatkowym elementem ,są bardziej opłacalne,lotki zostawiam do rosołu, a pozostałe częsci wkładamy do szklanej miski.
Mięso polewamy marynatą i zostawiamy na co najmniej 12h , po czym pieczemy na rozgrzanym grillu , obracając, można jeszcze polać pozostałą marynatą.
Podajemy z sałatką .
Skrzydełka myjemy, osuszamy i oczyszczamy , nastepnie kroimy na 3 części czasem na 4 ,ostatnio często mi się udaje kupić z dodatkowym elementem ,są bardziej opłacalne,lotki zostawiam do rosołu, a pozostałe częsci wkładamy do szklanej miski.
Mięso polewamy marynatą i zostawiamy na co najmniej 12h , po czym pieczemy na rozgrzanym grillu , obracając, można jeszcze polać pozostałą marynatą.
Podajemy z sałatką .
Składniki
Marynata ;-
olej aromatyzowany 100 ml
-
rozmaryn suszony 1 łyżeczka
-
sól morska 1/2 łyżeczki
-
cukier 3 szczypty
-
papryka słodka mielona 1 łyżeczka/ wędzona mielona
-
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
-
gorczyca 1/2 łyżeczki
-
natka pietruszki 1 łyżka . suszona
-
czosnek 5 ząbków
Komentarze
Prześlij komentarz