Składniki
-
schab bez kości 6 plastrów
-
marchew 1 szt
-
cebula czerwona 1 szt
-
salami 36 plastrów ok 100g
-
kolendra mielona
-
sól ziołowa
-
kminek
-
masło 1 łyżka
-
bulion drobiowy 1 szkl
Mięso rozbijamy tłuczkiem na cienki plaster.
Doprawiamy podanymi przyprawami i zostawiamy na 30 min.
Na każdy plaster kładziemy salami tak by całe mięso było zakryte, zyskamy piękną otoczkę po przekrojeniu, na to po kawałku marchewki i cebuli.
Mięso po prostu rolujemy, boków nie zawijamy do środka, niczym nie spinamy,zawijamy w folię i zostawiamy na 1h.
Do garnka dajemy masło,. następnie wkładamy roladki , posypujemy je kminkiem dość obficie, opiekamy z każdej strony, po czym podlewamy bulionem i wkładamy do piekarnika na 1h do tem 160st . po tym czasie podajemy.
Roladki wyglądają fantastycznie - moje smaki!
OdpowiedzUsuń