Pizza z salami, pieczarkami, boczkiem i serem owczym


Sposób przygotowania

Ciasto;

Z podanych składników zagniatamy ciasto , lekko wyrabiamy , odrazu wałkujemy na dużą blaszkę z piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia, zostawiamy by wyrosło.

Boczek kroimy w kosteczkę, cebulę w piórka, a pieczarki w plastry.
Ser kroimy w plasterki .

Na wyrośnięte ciasto dajemy sos pomidorowy, smarujemy cienko, po czym kładziemy ser, pozostałe składniki dowolnie rozkładamy , posypujemy oregano, pieczemy w 250st z termoobiegiem do 15 min.

Pizza wychodzi cienka, bo jest mniej drożdży, ale bardzo smaczna.

Spróbuj również

Składniki

CIASTO :
  • woda letnia 300 ml
  • mąka tortowa 400 g/ok może więcej
  • oliwa 4 łyżki
  • sól morska
  • drożdże kuleczka  wielkości 1.5 cm
Nadzienie
  • salami 16 plastrów
  • pieczarki 4 szt
  • cebula czerwona 1 szt duża
  • boczek wędzony 100 g
  • ser owczy 300 g / wędzony twardy
  • sos pomidorowy 5 łyżek
  • oregano 1 łyżka






Komentarze