Składniki
RYBA :-
filet z morszczuka 500 g
-
sól morska
-
kolendra mielona
-
pieprz czarny mielony
-
olej rzepakowy
-
mąka pszenna 1/2 szkl . do opruszenia
-
cebula czerwona 1 szt duża
-
olej rzepakowy 4 łyżki pikantny pepperoni
-
marchew 3 szt
-
pietruszka 1 szt
-
sól do smaku
-
cukier 3 łyżeczki
-
ocet winny 1 łyżka
-
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
-
gorczyca 1/2 łyżeczki mielona
-
sos pomidorowy 500 ml
-
papryka czerwona 2 szt/
Do garnka wlewamy olej pikantny ,na nim podsmażamy cebulę poszatkowaną .
Następnie dodajemy startą na dużych oczkach marchew i pietruszkę,nadal smażymy,cały czas mieszając.
Następnie doprawiamy podanymi przyprawami i nadal smażymy cały czas mieszając.
Wlewamy sos pomidorowy taki z kartonika i mieszamy, zostawiamy na minimalnym ogniu na 25min bez pokrywki
Paprykę pieczemy w piekarniku w 180st aż zrobi się lekko czarna, dzięki temu łatwo sciągniemy skórę ,a ona będzie nadawała całości ciekawy smak, po upieczeniu ,studzimy i po ściągnięciu skóry kroimy w paseczki,dodajemy do sosu, na sam koniec mieszamy i już nie gotujemy.
Rybę kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy .
Każdy kawałek obtaczamy w mące, bez jajka i pieczemy do zrumieniania z obu stron.
Do naczynia szklanego na dno dajemy porcję sosu warzywnego, powinien być dość gęsty, na to porcja ryby, znów sos , ryba i na wierzch sos,przykrywamy i zapiekamy 50min w tem 170st.
Komentarze
Prześlij komentarz